Despre numerologie

luni, 3 mai 2010
Numerologia este o stiinta parapsihologica cu radacini in antichitate si civilizatiile disparute, ce a luat amploare in perioada Renasterii, cand numerele erau incluse in structura detaliata a muzicii, poeziei si arhitecturii.

Numerologia se ocupa cu analiza ritmurilor si a principalelor vibratii ale vietii oamenilor, cu accente asupra momentului nasterii si a principalelor lor trasaturi de caracter.

Calitati si defecte, comportament, usurinta sau dificultatea cu care pot sa realizeze anumite obiective, principalele pericole care ii pandesc precum si informatii legate de menirea lor ca fiinte spirituale.

Cifrelele se formeaza de la 1 la 9 la care se adauga 2 numere maestru: 11 si 22, despre care se spune ca poarta influente vibrationale superioare care trebuie luate in considerare.

Ce e cel mai important de retinut este faptul ca analiza numerologica desi pare simpla la prima vedere, interpretarea ei este foarte complexa si numai un specialist poate oferi un raspuns complet si adaptat fiecarei vieti.

De obicei o analiza numerologica se realizeaza impreuna cu una astrologica si psihologica, pentru a oferi un raspuns cat mai riguros si complet despre destinul omului.

Semnificatia numerelor

duminică, 2 mai 2010
In numerologie se folosesc numai 11 numere, cu ajutorul carora se construiesc numerograme. Aceste numere sunt 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 si 22. Atunci cand se insumeaza numerele ce compun data de nastere sau valorile atribuite fiecarui nume, numerele obtinute trebuie reduse prin insumarea cifrelor lor pana cand se obtine unul dintre numerele fundamentale. Suma redusa se obtine adunand cifrele numerelor mari - de mai multe ori, daca este necesar - pana cand se obtine un numar dintr-o singura cifra sau unul dintre numerele maiastre (11 sau 22). Fiecare dintre aceste numere fundamentale are anumite semnificatii.

In numerologie se incepe adesea de la data nasterii. Aceasta data, exprimata numeric in formatul zz.ll.aaa (zz = numarul zilei, de la 1 la 28/29/30/31, dupa caz; ll = numarul lunii, de la 1 la 12; aaaa = numarul anului, de exemplu 1989), este folosita pentru a calcula numarul destinului.

Ziua ta de nastere iti influenteaza personalitatea si destinul. In functie de ea, iti poti afla aptitudinile si chiar defectele. Indiferent de luna, ziua ta este foarte importanta. Persoanele care sunt nascute in intervalul zilelor 11-31 isi calculeaza numarul facand suma celor doua numere din care este alcatuita ziua de nastere.

Destinul prin numerologie sugereaza calea pe care o vei urma in viata si se bazeaza pe data ta de nastere. Este foarte usor de calculat. Introdu datele tale in formularul de mai jos si afla care este numarul tau in functie de data nasterii si numarul tau in functie de numele pe care il porti.

Semnificatia generala a numerelor in numerologie

Numarul 1: Initiator al actiunilor, spirit de pionierat, conducator, independent, realizator, individualist.

Numarul 2: Spirit de cooperare, adaptabilitate, respect pentru ceilalti, bun partener, mediator.

Numarul 3: Capacitate de exprimare, exprimare verbala, capacitate de a stabili relatii sociale, spirit artistic, bucuria de a trai.

Numarul 4: Baze solide, ordine, solicitudine, lupta impotriva limitarilor, dezvoltare continua.

Numarul 5: Expansivitate, spirit vizionar, aventurier, libertate folosita in mod constructiv.

Numarul 6: Responsabilitate, spirit protector, ocrotitor, echilibru, capacitatea de a-i intelege pe ceilalti.

Numarul 7: Spirit analitic, intelegere, cunoastere, studiu, meditatie.

Numarul 8: Pragmatism, dorinta de a obtine o pozitie sociala, dorinta de putere, materialism.

Numarul 9: Spirit umananitar, generozitate, altruism, capacitate de exprimare artistica.

Semnificatia Cifrei 1

sâmbătă, 1 mai 2010
Vom incepe odata cu aceasta prezentare, o serie de articole referitoare la semnificatiile profunde si complexe ale numerelor pentru a putea astfel, intelege mai bine aplicarea lor in numerologie.

Numarul unu simbolizeaza atat fiinta umana, cat si fiinta divina si transcendenta.

Fiind singura fiinta vie ce are calitatea de a fi in pozitia verticala, unul simbolizeaza omul in picioare. Antropologii fac din verticalitate un semn distinct al omului, in special al omului activ.

Alte imagini ce semnifica numarul unu sunt: imaginea pietrei in picioare, a falusului in erectie, imaginea batului vertical.

Unu simbolizezea principiul nemanifestat, din care se desfasoara manifestarea si in care se resoarbe manifestarea. Numarul unu semnifica principiul activ, creatorul. El simbolizeza totodata fiinta, ca sursa a tuturor lucrurilor.

De asemenea unu reprezinta centrul cosmic, centrul mistic.

Numarul unu simbolizeaza fiinta, dar si revelatia, legatura care inalta fiinta umana prin cunoastere la nivelul fiintei divine.

In folclorul si literatura iraniana, aceasta cifra are cateva particularitati. Cifra unu se scrie la fel ca litera "alif"(=a), prima litera din alfabetul arabo-persan, si ea il reprezinta pe Dumnezeu cel unic.

In alfabetul "abdjad", litera "a" are de asemenea valoare de unu.

Este necesar a se face distinctia intre unu si unicitate. Unicitatea reprezinta fiinta absoluta, transcendenta, ce nu prezinta o masura finita.

In schimb, unu presupune generarea multiplului si totodata resorbtia multiplului.

In diverse traditii, povestirile legendare si temele folclorice, il prezinta adesea pe Dumnezeu unic simbolizat prin cifra unu.

Simbolul numarului unu este acela de unificator, tinzand astfel, la sinteza polilor opusi, realizand armonia dinamica a contariilor.

Despre acest blog

Despre acest blog
  • Comentarii recente
  • Posturi recente